pondelok 25. apríla 2016

Špaldové orechové keksíky 


Nakoľko mi ostali bielka zo sobotnajších Carbonara špagiet rozhodla som sa ich využiť na tieto výborne keksíky. Tentokrát som ich vyskúšala pripraviť trošku zdravšie :) A podarilo sa... 



Potrebujeme: 

4 bielka 
140 g hladkej špaldovej múky 
140 g trstinového cukru 
100 g orechov
kokosový olej na vymastenie plechu 

Postup: 


Do snehu z bielkov sa primiešajú ostatné ingrediencie, ktoré sa vyleju do formy na srnci chrbát. Cesto sa pečie pri teplote 180 °C stupňov 30 - 35 minút. Po upečení sa chlebík vyklopí a nechá vychladnúť. Potom sa nakrája na tenké plátky, ktoré sa poukladajú na plech a dajú sa vysušiť v rúre pri teplote 120 °C 10 - 15 minút. 


Dobrú chuť. :) 


M.


2 komentáre:

  1. Tento komentár bol odstránený autorom.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Teda tie vyzerajú skutočne lákavo. Škoda ľan, že mám teraz pokazenú trúbu. Inak by som si ich hneď cez víkend upiekol len tak na prácu. Je to totiž moja vášeň. Ale je dosť možné, že to obchod stihne a nakoniec budu mať trúbu už na víkend. To by bolo prima. :-) Navyše keď tu máte e-shopy ako https://www.bevedo.sk/, tak je pečenie fakt hračka. :)

    OdpovedaťOdstrániť