Cícerové karí s jazmínovou ryžou
Potrebujeme:
2 lyžičky olivového oleja
1 cibuľu nakrájanú na kolieska
1 strúčik cesnaku
1 lyžička kurkumy
2 lyžičky kari korenia
1 lyžička sójovej omáčky
400 ml kokosového mlieka
soľ
čierne korenie
400 g cíceru z konzervy
cherry paradajky rozrezané na polku
Postup:
V hrnci zohrejte olej na miernom ohni a opečte na nej cibuľu domäkka (asi 5 minút). Potom vmiešajte cesnak a korenie. Prilejte kokosové mlieko, osoľte a okoreňte. Priveďte k varu, a na miernom ohni varte ešte 10 minút. Vsypte cícer a paradajky a chvíľu povarte. Posypte mladou cibuľkou a podávajte s ryžou (jazmínovou).
Dobrú chuť
M.
Ja si nemôžem pomôcť, ale cícer mi jednoducho nechutí. Niekoľkokrát sú skúšal hummus a rôzne ďalšie cícerové jedlá. Vrátane toho to použiť aj ako šošovku, ale jednoducho to nie je nič pre mňa. To si radšej vezmem náramok od https://www.mibandshop.sk/xiaomi-mi-band-6/ a nabehám o dva kilometre viac. Šport a pohyb mi nevadí. Nešťastné na tom je, že manželka ju naopak po tehotenstve úplne zbožňuje a je na nej takmer závislá, takže ju tak raz týždenne varí. :/
OdpovedaťOdstrániť