pondelok 14. marca 2016

Môj klasický výborný cheesecake 




Korpus

250 g Hobbits sušienok (ja používam kakaové)
120 g masla
1 lyžica medu

Plnka
500 g mascarpone
250 g tvarohu
200 g práškový cukor
1 vanilkový cukor
3 celé vajíčka
1 žĺtok

Postup
Korpus pripravíme tak, že rozmixujme na jemno sušienky a zamiešame k nemu roztopené maslo a med. Zmesom dáme do tortovej formy vyloženým papierom na pečenie a postupne ju vytláčame až po okraj formy prstami. Korpus pečieme pri teplote 180 °C 10 minút. Kým sa korpus pečie pripravíme si plnku. Zmiešame mascarpone s tvarohom a cukrom. Najlepsie je to tieto suroviny rozmixovat ponorným mixérom. Vďaka nemu je potom cheesecake uplne hladký a jemný. Postupne do zmesy pridávame vajíčka po jednom a stále zašľahávame mixérom. Hotová plnku vylejeme do formy na upečený korpus a dáme znova piecť na 160 °C približne 1 hodinku. Rúru vypneme a pootvoríme dvierka a necháme cheesecake ešte približne 10 minút v rúre. Potom ho vyberieme a necháme vychladnúť pri izbovej teplote. Po vychladnutí ho dáme ešte na niekoľko hodín do chladničky. 
Cheesecake mozeme ozdobiť čokoládou, keksíkmy, ovocím... Proste čímkoľvek, fantázií sa medze nekladú. 









Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára