streda 30. decembra 2015


Výborné kokosové ježe



Cesto:
práškový cukor - 250 g
vajce - 4 ks (izbovej teploty)
maslo - 80 g (izbovej teploty)
med - 3 PL (teplý)
mlieko - 150 ml (izbovej teploty)
hladká múka - 300 g
prášok do pečiva

Poleva:

maslo - 200 g
kakao - 30 g
práškový cukor - 200 g
mlieko - 10 PL
rum - 4-5 PL
Postup prípravy

Práškový cukor, vajcia a maslo vyšľaháme do hladka.
K zmesi pridáme teplý med, mlieko a preosiatu múku zmiešanú s kypriacim práškom.
Premiešame a cesto vylejeme (rovnomerne rozotrieme) na vymastený a múkou vysypaný plech.
Pečieme vo vopred vyhriatej rúre cca 20 minút pri 180 stupňov.
Cesto by malo byť po upečení zlatistej farby.
Po upečení a vychladnutí cesta, cesto nakrájame na pravidelné obdĺžniky.
Všetky suroviny na polevu (okrem rumu) rozpustíme vo vodnom kúpeli a necháme chvíľu prevrieť.
Po miernom vychladnutí pridáme rum.
Do čokoládovej polevy namáčame nakrájané cesto a obaľujeme v kokosovej múčke.

1 komentár:

  1. Teda to vyzerá fakt veľmi pekne a chutne. A okrem toho aj celkom zdravo. Minimálne takto podľa fotiek. Nedávno som si zaobstaral nový nábytok do kuchyne, tak možno niečo podobné cez víkend tiež spácham. Ostatne tiež čo iné robiť, keď je také počasie? No, tak budem aspoň doma piecť a trochu sa zlepším vo svojom pekárskom koníčku. :)

    OdpovedaťOdstrániť