Výborný domáci hummus
Potrebujeme:
400 g cícer z konzervy
šťava z polovice citróna
2 lyžičky tahini pasty (dostať v DM drogerie)
4 polievkové lyžice olivového oleja
trošku vody
soľ podľa chuti
čierne mleté korenie
1 strúčik cesnaku
Postup:
Všetko dokonale rozmixujte do hladkej hmoty, pasty a môžete papať. Táto nátierka sa väčšinou podáva s pita chlebom, ale pokojne ju môžete jesť s pečivom, najlepšie opečeným a so zeleninou (mrkvou, uhorkou, paprikou, paradajkou). Fantázií sa pri tejto nátierke medze nekladú.
Dobrú chuť!
M.
No ten teda vyzerá fakt skvele. Nikdy by som si to nepriznala, pretože môj prvý kontakt s hummusom bol s takým nechutným, horkým z obchodu, ale keď sa urobí domáci, tak je to jednoducho láska na prvé ochutnanie a ja to mám fakticky veľmi rada. :) No, dokonca som si kvôli tomu na Bevedo.sk kúpila aj nové misky, aby som ho mala v čom skladovať. Navyše sa mi páči, že vydrží celkom dlho. :)
OdpovedaťOdstrániť