nedeľa 15. januára 2017

Výborný domáci hummus


Potrebujeme: 
400 g cícer z konzervy
šťava z polovice citróna 
2 lyžičky tahini pasty (dostať v DM drogerie) 
4 polievkové lyžice olivového oleja
trošku vody
soľ podľa chuti 
čierne mleté korenie 
1 strúčik cesnaku 

Postup: 
Všetko dokonale rozmixujte do hladkej hmoty, pasty a môžete papať. Táto nátierka sa väčšinou podáva s pita chlebom, ale pokojne ju  môžete jesť s pečivom, najlepšie opečeným a so zeleninou (mrkvou, uhorkou, paprikou, paradajkou). Fantázií sa pri tejto nátierke medze nekladú. 





Dobrú chuť! 

M. 

1 komentár:

  1. No ten teda vyzerá fakt skvele. Nikdy by som si to nepriznala, pretože môj prvý kontakt s hummusom bol s takým nechutným, horkým z obchodu, ale keď sa urobí domáci, tak je to jednoducho láska na prvé ochutnanie a ja to mám fakticky veľmi rada. :) No, dokonca som si kvôli tomu na Bevedo.sk kúpila aj nové misky, aby som ho mala v čom skladovať. Navyše sa mi páči, že vydrží celkom dlho. :)

    OdpovedaťOdstrániť